24 January 2012

YAY JA NAY

600
Mulle kuuluu hyvää ja huonoa, mutta hyvät jutut ekaks: Haavisto pääs toiselle kierrokselle, jihuu, ja teitä on jo yli 600?!?! Kiitos teille kaikille ihania kommentteja laittaneille, pelastatte aina mun päivän :----) Ja hei tää onkin juhlavasti tän blogin 200. teksti!

Huono juttu on se, että nyt lukion vikalla viikolla, kun on kaikki mustat listat ja muut mukavuudet, iski sitten kauhee päänsärky ja kuume. Päivällä koski jo koulussa päähän mut nyt illalla aloin palelemaan hirveesti kahesta hupparista huolimatta, ja kun mittasin kuumeen niin 38.2 astettahan se näytti, ei siis kouluun menemistä huomenna :-(

Luvassa ajatuksia presidentinvaaleista, skippaa jos ei kiinnosta (toivon tietysti että niinkin iso asia kuin politiikka kiinnostaa)

Tuon kuumeen lisäksi mua ärsyttää se kaikki perustelematon/huonosti perusteltu puhe, mitä oon tänään kuullu ja lukenu Haavistoa vastustajilta, esim. että "en ole mikään homofoobikko, mutta miten muka homopari voi edustaa Suomea maailmalla, kun suurin osa muista maista on homofobisia?".

Siis anteeks mitä? Miten ikinä tässä maailmassa saadaan asenteet muuttumaan ja tasa-arvo kaikille, jos päämääränä on vain miellyttää vanhoillisia homofoobikkoja niissä muissa maissa? Ihmiset ettii tekosyitä muun muassa Haaviston sivariudesta (Presidentiksi haluavista voitaisiin tällä perusteella hylätä suoraan puolet suomalaisista - naiset. Tarja Halonenkaan ei ollut käynyt armeijaa, ja ihan kuin muka todellisessa sotatilanteessa presidentti, edes arvoltaan reservin kapteeni Niinistö, päättäisi todellisuudessa ratkaisevasti puolustusvoimien asioista. Sitä paitsi Haavisto on ollut rauhanturvatyössä siellä, missä oikeasti soditaan, eikö se muka merkitse mitään?), ja siitä, ettei Haavistolla ole akateemista loppututkintoa (ihan kuin se olisi joku ainoa pätevyyden tae, olen aika varma, että se tieto, mitä moiseen loppututkintoon tarvitaan, on saatavissa myös käytännön työstä).

Lisäksi kärjistetysti sanottuna Haavisto on liberaali, Niinistö konservatiivi. Se painaa mun vaatimuksissa paljon. Lisäksi musta vaan tuntuu, että tuollasia oikeasti merkityksettömiä asioita Haavistoon liittyen korostetaan, kun se oikea, perimmäinen syy monilla on yksinkertaisesti se, että Haavisto on homo. Järkytyin fb-kommentteja lukiessani, miten vanhanaikaista ja suoraan sanottuna rasistista porukkaa Suomesta löytyy, ja vielä ihan nuoria ihmisiä. Mikä on kotikasvatuksessa mennyt pieleen, kun homo on kirosana? Suomi voisi olla edelläkävijä tasa-arvon (niinkuin se jo osaksi onkin kiitos Tarjan), avoimuuden ja ennakkoluulottomuuden suhteen, miksi ihmeessä me ei sitä oltais kun kerran siihen on mahdollisuus? Pointtinani ei ole se, että Haavistoa pitäisi äänestää vain, koska on hän on homo, mutta jos se on jollekin se kynnyskysymys, niin toivon hänen miettivän uudelleen vanhoillisia käsityksiään.

Tiedostan, että ylläoleva teksti on kärkevästi kirjoitettu. En halua loukata tällä ketään, kukin äänestäköön ketä parhaaksi näkee. Niinistössäkin on paljon hyvää, mutta minun mielestäni Haavistossa on enemmän. Haluan vain saada teidät äänestysikäiset miettimään oikeasti, millaisten arvojen puolesta äänestätte. Tähän liittyen kaksi poimintaa Ylen vaalikoneesta:

Maapallon pelastaminen vaatii luopumista jatkuvan talouskasvun tavoitteesta.
Haavisto: täysin samaa mieltä
Niinistö: jokseenkin eri mieltä

Presidentin on nykyistä tiukemmin vaadittava Kiinalta ihmisoikeuksien kunnioittamista, vaikka se haittaisi taloussuhteita.
Haavisto: täysin samaa mieltä
Niinistö: jokseenkin eri mieltä

Finland could have a gay president! | PerezHilton.com

(huh, tulipa ennennäkemättömän paljon julkista mielipidetekstiä minulta täällä blogissa, mutta koen tän sen verran tärkeäksi asiaksi, että mun oli pakko kertoa vähän omia mielipiteitäni asiaan.)

EDIT: Suosittelen ehdottomasti lukemaan myös alla olevia kommentteja! :-)

48 comments:

 1. Hyvä postaus. :) Olen jotenkin leppynyt jo Niinistöön ja luulen, että "kestän sen" jos Haavisto ei voitakkaan. Haaviston kannatus on kuitenkin osoittanut jo suurta kasvua suomalaisten ihmisten osalta ja se on minusta hienoa kävi miten kävi!

  Tietysti toivon, että Haavisto voittaa kuitenkin, äänestinhän häntä itsekin. Hän olisi kaikin tavoin uudenlainen presidentti, minusta hän edustaa uutta aikaa ja meidän tulisikin liikkua eteenpäin. Hänen arvomaailmansa edustaisi Suomea hienosti.

  Toivon, ettei kukaan äänestä homoa eikä heteroa, vaan Niinistöä tai Haavistoa. Jännä nähdä kuinka käy. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Aivan totta. Ei Niinistökään huono presidentti olisi, Haavisto vain parempi :-D
   Ja tuo viimeinen lauseesi pitäisi kaikkien äänestysikäisten muistaa muistaa!

   Delete
 2. samaa mieltä sun kanssa, tää teksti oli puhasta asiaa!! harmittaa älyttömästi, etten saanut äänestää... vaikkakin haavisto pääs tokalle kierrokselle niin oisin sen kakkosen siihen lappuun kirjoittaa kumminkin :D

  ReplyDelete
 3. nyt oli kyllä asiatekstiä. ihan kun minun suusta kun koitin takoo järkee isovanhempiini ja isääni. ja samaa olen minäkin miettinyt, miksi nuoret, suurinosa kavereistanikin, käyttävät homoa kirosanana ja kommentoivat kaikkialle ettei Haavistosta voi tulla presidenttiä, se on ihan hintti jätkä ? aluksi vain nauratti tämä tämmöinen mutta nykyään pistää vihaksi. on melkein mahdotonta muuttaa maailmaa, jos nuoret, ''joissa on tulevaisuus'' puhuvat Haavistosta hinttinä. tottahan se on, mutta tässä yheydessä homo-sana, on kirosana.

  ReplyDelete
  Replies
  1. niinpä! nimenomaan nää "ei mulla oo mitään homoja vastaan, mutta hintti jätkähän se on"-nuoret mua harmittaa, mistä se homo-sanan käyttäminen kirosanana oikein johtuu, come on hei uusi sukupolvi :-(

   Delete
 4. sulla on tosi hyviä mielipiteitä ja oot perustellu ne ihan järkevästi, mutta oma ääneni menisi kyllä niinistön suuntaan, jos olisin äänestysiässä (4kk...) kirjotit tuossa, että oot yllättyny kuinka rasistista porukkaa Suomessa on, mutta onko homofobia rasismia? En uskoisi. Ite oon ihan sitä mieltä, että Haavistolla on tosi hienoja arvoja ym.ym., mutta valitettavasti omasta mielestäni homous on sellanen arvo, jonka takia en häntä äänestä. Miten homopresidentti voi edustaa itseään maissa, joissa homous on rikos? Siitä tulee ennen pitkään ongelmia ja Haavisto ei voi tehdä vierailuja näihin maihin -> ongelmia maiden välisissä suhteissa. Niinistöllä on myös enemmän kokemusta poliittisista hommista.

  Nää on vaan siis mun mielipiteitä, toivottavasti tuli asiallisesti ilmaistua, kun näin anona oon liikenteessä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos asiallisesta ano-kommentistasi :) tekstini on kirjoitettu tunnepohjalta, mutta siitä huolimatta perustelen sanavalintaani sillä, että homofobia on rasismiin ja seksismiin verratavaa, koska se ei ole lääketieteellinenkään fobia. Tiedän, että maailmalla on maita, joissa homous on rikos. Tyhmäkin kuitenkin tajuaa, että pitäähän nyt sellaiseen järjettömään käytäntöön saada muutos, mitä pikemmin sen parempi. Miten niitä muutoksia koskaan saadaan aikaan, jos hiljaa vain hyväksytään moinen vääryys? Lisäksi, jos homo-presidentti on jonkin vierailukohteen ylitsepääsemätön ongelma, uskoisin, että joku muu (esim. pääministeri) voi suorittaa vierailun. Se, että Haavisto valittaisiin presidentiksi, ei tietenkään automaattisesti tarkoita, että homofobiset maat luopuisivat käytännöistään, mutta tietenkin se olisi iso askel parempaan suuntaan. Jonkun pitää olla ensimmäinen, ja olisi hienoa, jos se olisi Suomi. Arvostan mielipidettäsi, tässä vain vasta-argumentti omaasi.

   Delete
  2. tässä vielä annin kommentista poimittua vähän tarkempaa tietoa ja täyttä asiaa :)

   lähde: http://kaikki-elamasta.blogspot.com/2012/01/tama-aihe-pitaisi-olla-jo-kasitelty.html?spref=fb

   "Maat, joissa homoseksuaalisuus on vielä tabu, eivät kuitenkaan määrittele koko ulkopoliittista linjaansa pelkästään sen perusteella, miten ne suhtautuvat pieneen vähemmistöön. Eivät nämä maat tähänkään asti ole pitäneet edustajien yksityiselämää kynnyskysymyksenä kansainvälisessä politiikassa. Ristiriitaisetkin kulttuurierot edelleenkin ovat kansainvälisen politiikan realiteetteja, joita pitää vain hyväksyä. -- Voi myös ajatella muiden maiden kannalta. Sen sijaan, että ajattelemme jatkuvasti "mitä muut ajattelevat meistä" voimme yrittää asettautua vanhollisempien maiden asemaan ja miettiä mitenhän he ajattelevat liberaaliempien teollisuusmaiden suhtautuvan heihin, jos he nostavat vierailevan presidentin yksityiselämän kynnyskysymykseksi valtioidenvälisissä suhteissa. Yhtä lailla muut valtiot miettivät millaisen kuvan ne antavat itsestään kansainvälisissä suhteissa."

   Delete
 5. Tiivistit kyllä tuossa tekstissä kaikki mun ajatukset, kiitos! :D pakko vielä sanoa, että mua ylipäätänsä ärsyttää se, että Haaviston seksuaalisesta suuntautumisesta tehdään niin helvetin iso numero, koska MITÄ VÄLIÄ SILLÄ ON? minun tietääkseni presidentin seksuaalinen suuntautuminen ei liity hänen tehtäviinsä millään tavalla, niin miksi sitä pitää nostaa niin kamalasti esille joka paikassa.

  eipä mulla sitten muuta :DD

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niinpä!!! Joannaa lainatakseni, toivottavasti ei äänestetä homoa eikä heteroa, vaan Niinistöä tai Haavistoa :)

   Delete
 6. mahtavasti kirjoitettu! mä olen aivan samaa mieltä tästä asiasta, ihmisten pitäis oppia kohtelemaan kaikkia ihmisiä tasa-arvoisesti ja eikä välittää jostain niinkin pienestä asiasta kuin seksuaalinen suuntautuminen!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jee kiva kuulla :) Ja niinpä, joillekin se tuntuu olevan se suurin kysymys! Ennen oli mahdotonta kuvitella naista presidentiksi, nyt homoa.

   Delete
 7. Haavisto all the way! On kyllä surullista, miten mun omat sukulaisetkin on Haavistoa vastaan ihan hirveästi. Äidin veli kuulemma äänesti Väyrystä vain sen takia, ettei Haavisto pääsis toiselle kierrokselle. Oli kyllä vahingonilone olo ku Haavistohan sinne pääsi. :-D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha nojoo varmasti :-D Toivon nyt vaan, että Niinistöä ei äänestettäisi vain siksi, että homoa ei voida kuvitella maan johtoon.

   Delete
 8. oon täysin samaa mieltä sun kanssas!

  "presidenttinä kaks homoo ei oo oikein."
  "linnanjuhlissa kaks homoo kättelemässä ei oo oikein"
  "en oo homoja vastaan ja pidän saman arvoisina mutta presidentiksi en haluaisi homoa kuitenkaan"

  mitä hittoa :D otteet ssaralovesyou:n formspringistä

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mielipiteensä kullakin, mutta toivon, että tyttö on vähän avarakatseisempi viimeistään äänestysikään ehtiessään. Ihan niinku ennen oli mahdotonta ajatella, että naisesta voisi tulla presidentti, niin nyt ei voida kuvitella homoparia linnanjuhliin. Tarjasta tuli presidentti, mitään kamalaa ei tapahtunut vaan päinvastoin hyvää, miksi tämän asian kanssa olisi toisin?

   Delete
  2. tulee ihan se mainos mieleen. "Kyllä minä niiin mieleni pahotin kun miehet tanssi." :D

   Delete
 9. Huippua kun kirjoitit tästä! Oot oikealla asialla :) Tässä kans aika hyvä kirjoitus:

  http://kaikki-elamasta.blogspot.com/2012/01/tama-aihe-pitaisi-olla-jo-kasitelty.html?spref=fb

  Osoitteen takaa löytyvä teksti sai ainakin miut käsittämään aika hyvin sen, miten pieni sivuseikka tuo mahdollisen (toivotun!!) tulevan presidenttimme seksuaalinen suuntautuminen kansainvälisten suhteiden hoitamisessa oikeasti olisikaan, vanhoillisempi jengi on näin ollen huolestunut ihan turhasta. "Maat, joissa homoseksuaalisuus on vielä tabu, eivät kuitenkaan määrittele koko ulkopoliittista linjaansa pelkästään sen perusteella, miten ne suhtautuvat pieneen vähemmistöön. Eivät nämä maat tähänkään asti ole pitäneet edustajien yksityiselämää kynnyskysymyksenä kansainvälisessä politiikassa. Ristiriitaisetkin kulttuurierot edelleenkin ovat kansainvälisen politiikan realiteetteja, joita pitää vain hyväksyä. -- Voi myös ajatella muiden maiden kannalta. Sen sijaan, että ajattelemme jatkuvasti "mitä muut ajattelevat meistä" voimme yrittää asettautua vanhollisempien maiden asemaan ja miettiä mitenhän he ajattelevat liberaaliempien teollisuusmaiden suhtautuvan heihin, jos he nostavat vierailevan presidentin yksityiselämän kynnyskysymykseksi valtioidenvälisissä suhteissa. Yhtä lailla muut valtiot miettivät millaisen kuvan ne antavat itsestään kansainvälisissä suhteissa." Hyviä pointteja, niin kuin sinullakin! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. kiitos tästä, niiiin totta! :) huippua.

   Delete
 10. vaikka nyt en olekaan äänestysiässä, niin voin sanoa, että oot todellakin oikeessa, ja oon ihan samaa mieltä! tosin itsekään en olisi vaalikoneeseen vastannut noihin kahteen kysymykseen, että täysin samaa mieltä, ja toi jokseenkin eri mieltä ei edes musta kuulosta ihan järkyttävän kohtuuttomalta kun sitä oikeesti rupeaa miettimään tarkemmin :)

  congrats for 600! :------------)

  ReplyDelete
 11. Oon ihan samaa mieltä sun kanssa! Saa aina veren kiehumaan päässä, kun kuulee jotain juttuja, että linnanjuhlat menis ihan pilalle jos siellä olis kaks miestä kättelemässä eikä niitä pystyis enää katsomaankaan. Olis hienoo jos saatais homo-presidentti :-)

  ReplyDelete
 12. kyllä Haavisto voisi olla presidentti, mutta niin kuin se on,muissa maissa alettaisiin Suomea haukkumaan koska meillä olisi homoseksuaali presidentti ! itse en kyllä pidä Niinistöstäkään, joten piru vie kun ihmiset äänestänyt ihan vääriä ihmisiä !

  ReplyDelete
 13. Tottahan tuo on joka sana ! Meillä on kaksi oikein hyvää ehdokasta ja osui valinta kumpaan tahansa, niin me saadaan Suomelle hyvä presidentti. Se on tärkeintä nyt. (= Mä kannatan myös Pekkaa, menen hyvillä mielin äänestämään häntä toisenkin kerran.
  Pakko silti myöntää, että Sauli on aika varmasti tuleva pressa. Ihmiset jotka äänestivät ensimmäisellä kierroksella esim. Väyrystä tai Soinia, äänestävät he nyt Niinistöä.

  ReplyDelete
 14. Oon täysin samaa mieltä sun kanssa ! Ja hyvänä esimerkkinähän tähän on vielä se, että Saksan ulkoministeri on homo ja ihan hyvin kaikki valtiovierailut yms on sujunut myös niihin maihin, joissa homoseksuaalisuus ei oo niin arkipäivänen asia kun meillä ( tai ainakin pitäisi olla).
  Huominen on yhdestä äänestä kiinni !

  Ja muutenki tosi kiva blogi sulla ! :)

  ReplyDelete
 15. Hyvä postaus, oon samaa mieltä joka asiasta! Ja ylipäätään miten sellasesta asiasta pitää edes puhua, kuin voiko homo olla presidentti. Eikö sen pitäs olla itsestäänselvyys ettei sillä ole väliä? Homoudella ei oo mitään merkitystä sen kanssa kuinka hyvä presidentti olis tai miten toimis presidenttinä. Niinistö ja Haavisto on molemmat ihmisiä ja molemmilla on omat mielipiteet, joiden perusteella kansan pitäs valita kumpaa äänestää, eikä sen pitäis liittyä mitenkään siihen sattuuko nyt pitämään miehistä vai naisista.

  ReplyDelete
 16. Oon ihan samaa mieltä sun kanssa (kaima :-D)! Viimeksi tänään ärsyynnyin aiheesta, kun sanoin kämppikselle, et musta Haavisto ois parempi presidentti. Vastaukseksi tuli jotain "musta Niinistö, koska se toinen on homo, ei homo voi olla presidentti, pikkusen muut maat naurais Suomelle ku hintti presidenttinä". SIIS mitä oikeesti meinasin räjähtää, mut tyydyin vaa sanomaa jotaki et kyllä niitten arvojen pitäis painaa vähän enemmän kuin seksuaalinen suuntautuminen. Ja erityisesti tämä, oot niin oikeessa "Miten ikinä tässä maailmassa saadaan asenteet muuttumaan ja tasa-arvo kaikille, jos päämääränä on vain miellyttää vanhoillisia homofoobikkoja niissä muissa maissa? Ihmiset ettii tekosyitä", vaikka tää koko teksti on kyllä täyttä asiaa. Ja miksi täytyy ihmisten yksityisasiat vetää mukaan, no kun selitykseksi saa taas "kyllä ne yksityisasiat tämmösessä asiassa painaa vähän kun presidenttiä valitaan!" ... kysymys kuuluu millä tavalla?

  Ihmetyttää, miten niin suuri osa jopa äänestysikäisistä ajattelee homouden olevan este ja "hyi vittu jotain homoja". Onneks tosin suurin osa itse tietämistäni ihmisistä, jotka näin ajattelee on ollu alaikäisiä, mutta silti... Miksei äänestämään pääsyn mittarina voisi olla joku kypsyystesti (...) iän sijaan? Voin kyllä myöntää, että ite en oikeastaan mitään politiikasta ymmärrä... ja oonhan vielä puolitoistavuotta alaikänenkin eli mulla on aikaa ottaa selvää asioista, ennenkun pääsen vaikuttamaan. MUTTA eipä tuo homous mikään poliittinen asia olekaan! Ah vihdoinkin sain purkautua:-D

  ReplyDelete
 17. Oon niin samaa mieltä sun kanssa! On tullut kinasteltuu täst kavereittenki kaa.. huhhuh

  ReplyDelete
 18. Go politiikka-Saara jeeee! Oon kaikesta siun kaa samaa mieltä, just varsinkin tuo että miten muka koskaan voidaan mennä eteenpäin jos mietitään vaan että mitä mieltä muut on :D Ja ei ne, jotka avoimesti ilmoittaa "vihaavansa hinttejä" ym. ei kyllä yhtään ainakaan mieti että mitähän mieltä joku voi olla _niiden_ mielipiteistä...

  Ja pakko kommentoida yhdelle aiemmista anonyymeistä, joka sanoi näin: "Ite oon ihan sitä mieltä, että Haavistolla on tosi hienoja arvoja ym.ym., mutta valitettavasti omasta mielestäni homous on sellanen arvo, jonka takia en häntä äänestä"
  Haluun vaan korjata, että homous ei ole arvo. Arvo=asia jota pitää maailmassa tärkeänä, Wikipedian määritelmän mukaan "käsitys tavoiteltavasta ja haluttavasta fyysisestä tai abstraktista objektista tai asiantilasta." En usko että Haavisto pitää homoutta jotenkin tavoiteltavana asiana tai rupeaa muuttamaan koko Suomea homomaaksi jos pääsee valtaan. Homoseksuaalisuus on perimmäinen osa ihmistä, samalla tavalla kuin hiusten tai silmien väri - sellainen asia, jota ei voi muuttaa. Ei ehkä kannata nostaa pelkkää homoutta esiin, jos samalla kuittaa suorilla ohi ne oikeat arvot, kuten tasa-arvon, rauhan, ihmisoikeudet jne. joita Haavisto ajaa.

  Jokainen päättää ihan itse ketä äänestää, mutta minuu ainakin kiukuttaa eniten se, jos annetaan ihan merkityksettömien seikkojen sokeuttaa kaikelta tärkeämmältä. Enkä nyt puhu siis vain tuolle anonyymille, vaan ihan yleisesti. Ihan älytöntä että ihmisistä on oikeasti yhtään mitenkään merkityksellistä esim. se, asuuko presidentti yksin tai se että kuka tekee perheessä eniten kotitöitä? Sitten kun tuleva presidentti on siellä linnassa ja tekee päätöksiä, niin tuollaset seikat ei paina yhtään mitään - paljon isompi merkitys on sitten just niillä arvoilla, koska ne määrittelee sitä, miten meille kansalaisille (medborgare!) konkreettisesti käy. Esim. Pekka Haavisto on sanonut, että jos pääsisi presidentiksi, niin puuttuisi ihan ekana lasten ja nuorten henkiseen pahoinvointiin, koulutukseen ja suomalaiseen köyhyyteen. Nuo on sellaisia asioita, jotka koskettaa aika monia - sen sijaan se, että Haaviston puoliso on homo kampaaja, ei ole mitenkään keneltäkään pois tai pakota ketään muuta valitsemaan suuntautumistaan sen mukaan.

  Apua, en ikinä kirjota tällasta ragea, mietin tässä kovasti kehtaanko julkasta tän XD tän siitä saa kun yrittää tehä koulutöitä junassa puoliunessa....
  -rage!anoelisa

  ReplyDelete
 19. KIITOS IHAN HIRVEÄSTI TEILLE KAIKILLE KOMMENTEISTA!! Pelkäsin, että minkähänlaista palautetta tästä oikein saan ja mietin tosi pitkään ennenku julkaisin tän postauksen. Siksi onkin ihan huippua, että tää herättää keskustelua, ja teidän kommenteissa nousee esiin vaikka mitä tärkeitä näkökulmia, mistä itse en kirjoittanut. LUKEKAA SIIS VARSINAISEN POSTAUKSENI LISÄKSI YLLÄOLEVIA KOMMENTTEJA, LOISTOTEKSTIÄ :-----)

  ReplyDelete
 20. voi sitä ilon määrää ku itekki tajusin et perhana, haavisto pääsee toiselle kierrokselle!!! oon ihan täysin siun kanssa samaa mieltä, enkä ikinä haluis niinistöö pressaks :| pitää pitää peukut pystyssä et haavisto voittas!

  ReplyDelete
 21. Olen aivan samaa mieltä kanssasi! Lähti itseltäni melko monta fb-kaveria sen jälkeen kun olivat kirjoittaneet sanomattoman noloja ja suvaitsemattomia päivityksiä Haavistosta...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Täyttä asiaa ja muutenki loisto blogi! :)

   //Sandra

   Delete
 22. hei hienoa tekstiä ja ihanaa että ilmaiset rohkeasti sun mielipiteen!! :-----)

  ja olet myös oikeassa. Munkin mielestä haavistossa arvostettavaa on nimenomaan esimerkiksi sen ympäristöön ja ihmisoikeuksiin liittyvät kannanotot, jotka osoittaa että sillä on ymmärrystä hyvin paljon! Talouskasvun ja kulutuksen ei pitäisi tänä aikana olla mikään tärkein prioriteetti vaan pitäisi ottaa huolta just tulevaisuudesta ja siitä miten saadaan tämä pallo paremmaksi paikaksi, vaikka utopialta se välillä tuntuukin... :) mulle homous ei todellakaan ollut hyvä asia aluksi mutta nyt oon ymmärtänyt että sillä ei oikeasti ole väliä vaan sillä miten ihminen toimii ja vaikuttaa ympäröivään maailmaansa! Mutta jee, niin siistiä että vihreä pääsi toiselle kierrokselle, arvostan kyllä huimasti.

  Mä olen viime päivinä imenyt hirveästi tietoa molemmista ehdokkaista ja on niin siistiä tutkiskella molempien näkökulmia asioihin - mutta sitten alkaa taas harmittaa että olen kaksi päivää liian nuori. Täytin vasta tänään 18 enkä saa äänestää toisellakaan kierroksella mikä ärsyttää päivä päivältä enemmän ja enemmän :---D

  ReplyDelete
 23. Äh, tietyllä tavalla alan olla jo korviani myöten täynnä tätä homokeskustelua, ärsyttää. Sun tekstisi on siis asiallinen ja hyvä, ja olen täysin samaa mieltä oikeastaan kaikesta. Olisi ehkä korkea aikakin että täällä suomessakin jossain takapajulassa elävät homofoobikot puskettais menemään eteenpäin, en voi ymmärtää että näinkin "tasa-arvoisessa" maassa on VIELÄKIN tämmöstä syrjintää ja epäluuloa olemassa.. Varsinkin oon todella pettynyt nimenomaan uuteen sukupolveen ja nuorisoon, mutta vanhemmiltahan niitä arvoja kai opitaan.. Lisäks mielestäni melko hyvä pointti on se, että ennenvanhaan naisten äänestysoikeutta tai naispresidenttiäkin pidettiin täysin älyttömänä ajatuksena, mutta niin vaan nykyään näissäkään ei oo mitään kummallista. Täytyy toivoa että aika on oikeesti kypsä, ettei koko homma levähdä reisille jos Haavisto valitaan. Peukkuja täytyy vaan pitää ja toivoa, että fb kannatuksen kasvu näkyy myös jotenkuten toisen kierroksen tuloksissa :)

  ReplyDelete
 24. ASIAA ! Kun nyt kerran on tultu niinkin pitkälle kun 2012 ! niin eiköhän toi homofoobisuus ala ollakin jo melko läpikäyty asia. Niin kauan kun on ollut ihmiselämää maan päällä, on myös ollut homoutta, rakkaus ei katso ikää, sukupuolta eikä mitään muutakaan! Ymmärrän ja suvaitsen jos jotkut ihmiset uskonnonsa puolesta eivät "voi" olla homouden kannalla, mutta pitäkää sitten suunne kiinni, koska ei mekään teidän uskontojanne haukuta! Haavistolla on todella hyvä aatteita ja sillä että hän on homo, ei pitäisi olla MITÄÄN ei sitten MITÄÄN merkitystä siinä äänestetäänkö häntä vai ei, en ymmärrä miksi tuommoinen asia edes pitää ottaa esille? Ei muistakaan kandidaateista kirjoiteta lehtiin että he ova HETEROITA OMG! .. haluisn vaan kertoa oman mielipiteeni, ja olen 100% Haaviston kannalla, vaikken itse saakkaan äänestää, vaikka täytänkin ennen äänestyspäivää... :D

  ReplyDelete
 25. ASIAA!

  Oon nyt parin päivänä monen monta kertaa sanonut ihmisille ihan samaa mitä säkin tossa edellä. Ihan sama onko haavisto homo vai hetero ja että onko se käynyt armeijaa vai ei. Ne seikat ei vaikuta sen maanjohtokykyyn millään tavalla.
  Ja sitten kun monet voivottelee että mitähän muutkin maat ajattelee kun on homo presidenttinä, varmaan nauravat. Veikkaan että siinä käy just päin vastoin, Suomea pidetään suvaitsevana maana ja edelläkävijänä. Kukaan (varsinkaan maiden johtajat) ei voi olla niin lapsellinen ja naurettavia että alkaisi ilkkumaan tai pilkkaamaan homosta presidentistä. Nyt eletään vuotta 2012 ja olis korkee aika päästä yli täällä ja maailmalla vellovasta homofobiasta ja tajuta että me ollaan kaikki vaan ihmisiä. Ihan sama ketä me rakastetaan.

  ReplyDelete
 26. http://kaikki-elamasta.blogspot.com/2012/01/tama-aihe-pitaisi-olla-jo-kasitelty.html

  ReplyDelete
 27. Tän postauksen teksti ja kommentit on kyllä hyviä! On naurettavaa että arvostellaan toisen pätevyyttä presidentiksi seksuaalisuuden takia ja sitten kyseiset ihmiset päivittelevät kuinka kypsymättömiä ensimmäistä kertaa äänestävät nuoret ovat, eikö tollainen naurettava seksuaalisuuden mukaan arvosteleminen sitten muka ole lapsellista? aijai. Nooooo eipä se auta kun koittaa ymmärtää että monet ihmiset on niin kapeekatseisia ja ei osaa erottaa ammattitaitoo ja yksityiselämää, vaikka ei se yksityiselämä sinällään oo yhtään sen ''erilaisempi'' kuin kellään muullakaan, oli homo tai ei.

  Ja huhhuh että sulla on paljon seuraajia! :) Toivottavasti itekkin pääsis nouseen tästä kahdesta lukijasta pikkasen korkeempiin lukuihin, ettei ihan muutamalle tarvi kirjotella :)

  ReplyDelete
 28. Kyllä mä silti Niinistöä äänestän, vaikka ei mulla haavistoa vastaankaan mitään ole... Ottaa vaan päähän kun jotkut ihmiset luulee suoraa että jo ei äänestä haavistoo on rasisti? :ooooo

  ReplyDelete
  Replies
  1. no sellasten ihmisten aivotoimintaa on syytä epäillä jos pelkkä haaviston äänestämättömyys ois muka rasismia :-D missähän oot sellasia ihmisiä tavannu? kukin äänestää ketä äänestää, se vaan on mun mielestä typerää jos äänestää niinistöä vain ja ainoastaan siksi, että toinen ehdokas sattuu olemaan homo.

   Delete
  2. Mm niin kyllä on... En edes kyllä oman ehdokkaani valitsemisessa miettiny sitä että Haavisto on homo... Kyllähän se ehkä näyttäis muulle maailmalle että suomi on suvaitsevainen maa, joka on hyvä asia

   Delete
 29. Moikka! Mun on pakko sanoo, että en lähes mitään politiikasta tiedä eikä oikeen kiinnostakkaan (vaikka ehkä vähän pitäis). Luin silti sun tekstin ja osasit kiinnostavasti sanoo oman mielipitees. Tiiän että Haavisto on julkisesti homo ja mua häiritsee ihan valtavasti miten monet nuoret siihen suhtautuu. Tuntuu nii käsittämättömältä et silmät suljetaan kaikelta muulta ja nähään vaan se homous. Ei presidentin vaaleissa oo kysymys seksuaalisesta suuntautumisesta eikä sen pitäis vaikuttaa siihen ketä äänestää. Tosi kivan olonen blogi ja niin hirmusen hienoja kuvia että! :)

  http://roosa-stopandstare.blogspot.com/

  ReplyDelete
 30. Haha, vielä pakko linkittää tämä ku satuin löytämään,:DD http://irc-galleria.net/user/Sove/blog/54036799-valtakunnanhomo

  ReplyDelete
 31. Perse repee kyllä näitä juttuja lukiessa. Mua alkaa pikkuhiljaa naurattamaan se, kuinka Haavistosta on tehty suorastaan ilmiö ja se, että joku Perez Hiltonkin bloggaa siitä. Menee täysin yli hilseen. Täähän tuntuu enää olevan pelkkää mediasirkusta. Tuntuu myös siltä, että Haavistoa äänestetään ensisijaisesti tasa-arvon takia (mikä sinänsä on pelkästään aika heikko lähtökohta äänestää seuraavaa presidenttiä), mutta heti jos hänen kannattajilleen kertoo ettei aio äänestää Haavistoa, saa kuulla olevansa ahdasmielinen ja suorastaan homovastainen. Missä se tasa-arvo siinä vaiheessa on?

  Mulle on jääny Haaviston kannattajista tosi huono kuva. Ennen ensimmäistä kierrosta kaikki vaikutti niin mukavilta ja reiluilta ihmisiltä, mutta heti kun Haaviston pääsy tokalle kierrokselle varmistui niin avot! Juntit ja leuat nousi pystyyn, kielet työnty ulos suusta: lälläs lää, hähähää. Kannattajien asenteet muuttu täysin ja tais hieman pissi nousta päähän (yleistän nyt koska niin monesta tuutista olen tuon reaktion todistanut tulevan). Meni vähän kivoista vihreistä maku siinä vaiheessa ja samoin itse ehdokkaasta, jos hänen takanaan tuollaisia ihmisiä seisoo.

  ReplyDelete
  Replies
  1. mm sama!
   Ja sitten vielä kun nuoret äänestäjät eivät älyä tosiasioita kuten se että pressan pitää olla suomen armejan johtaja. Haavisto on siviili..... (eli ei käyny armejaa ollenkaan)

   Delete
  2. Presidentiksi pyrkivistä voitaisiin tuolla armeija-perusteella diskata puolet suomalaisista - naiset.

   Delete

▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲

▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲
(click image for original source)
All photos (unless stated otherwise) © Nipsulintu, please don't use them without my permission. ☮. Powered by Blogger.