12 May 2013

ÄITIENPÄIVÄN HERKKUPATONKI

äidille1 äidille2 id-äidille3 Tehtiin tänään perinteiseen tapaan äidille aamiainen sänkyyn. Ostettiin esipaistettuja patonkeja, halkaistiin ne ja kasattiin päälle ilmakuivattua kinkkua, tomaattia, provence-maustetta ja kuivattua basilikaa (tuore olisi tietysti ollut parempaa, mutta unohdettiin ostaa), tomaattia, mozzarellaa ja rucolaa. Maistui älyttömän hyvältä, suosittelen kokeilemaan! Eikä ollut kovin kallistakaan, varsinkaan jos ilmakuivatun kinkun tilalle olisi laittanut jotain halvempaa kinkkua. Tulipa taas nälkä näitä kuvia katsoessa... :-D Teittekö te äidille aamiaista tai jotain muuta herkkuruokaa?

PS. Ihan pakko lisätä vielä tämä: kun vietiin ekassa kuvassa näkyvä tarjotin makkariin äidin luo, niin tietysti Perttu-koira, jolle tällainen ruuan tuominen melkein koko perheen voimin aamulla sänkyyn oli ihan uutta ja outoa, pomppi ja sähläsi niin, että mehulasi kaatui noille patongeille, yöpöydälle ja lattialle. Mehusta lainehtiva tarjotin kannettiin takaisin keittiöön, ja siinä kaatui sitten kuohiviinilasikin pitkin keittönpöytää. No joo, pyyhittiin sitten sotkut, vaihdettiin mehussa uineet patongit uusiin ja täytettiin lasit uudelleen, sai se äitikin lopulta aamiaisensa! En voinut kuin nauraa, jotenkin niin tyypillistä meille tämmönen koheltaminen :-D:-D

7 comments:

 1. Mmmm miten hyvän näköstä evästä:-) Ja se on niiin masentava fiilis kun juoma leviää ja kastelee kaiken :D

  http://nooughtfromis.blogspot.fi/

  ReplyDelete
  Replies
  1. haha niinpä...! :-D onneks oltiin tehty iso satsi noita patonkeja!

   Delete
 2. mää tein kans äitille ison aamupalan ja eilen illalla leivoin monta tuntia kakkua! :-) noi patongit näyttää tosi hyviltä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. kävinkin kattoo sun blogista, naminam! :-)

   Delete
 3. Namnam, minkä näköset patongit!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nameja olikin! Ja superhelppoja :-D

   Delete
 4. Nämä voileipiä ovat suussa sulavia, halusin ottaa yhden!

  ReplyDelete

▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲

▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲
(click image for original source)
All photos (unless stated otherwise) © Nipsulintu, please don't use them without my permission. ☮. Powered by Blogger.