19 May 2013

KANAPASTA

kanapasta1 Meidän perheessä ei jostain syystä oltu ennen tämän viikon tiistaita koskaan syöty kanapastaa, joten ajattelin, että olisi jo korkea aika. Googlailin kanapastan ohjeita, ja tämä on sekoitus parista eri ohjeesta, pääasiassa kuitenkin tämän ohjeen mukaan. Tuli kyllä aika herkkua!


KANAPASTA, n. 5 annosta


Tarvitset

  • 750 g maustamattomia broilerisuikaleita
  • 1 paketti pekonia
  • n. 200 g herkkusieniä
  • sipuli
  • paprika
  • 1 paketti koskenlaskija-sulatejuustoa
  • ruokakermaa (unohtui ostaa, olisi kyllä sopinut hyvin)
  • mausteita (minä käytin valkosipulia, soijakastiketta ja provence-yrttisekoitusta)
  • 400-500 g pastaa

1. Pilko pekoni pieniksi paloiksi (oi allitteraatio!) ja paista kypsäksi (pannu ei saa olla liian kuuma, muuten pekonin rasva ei sula, mikä on tässä tarkoituksena). Lisäsin kypsähkön pekonin sekaan valkosipulirouhetta.

2. Siirrä pekoni isompaan pannuun/kasariin, mutta älä valuta kaikkea rasvaa siihen toiseen pannuun. Paista broilerisuikaleet kahdessa erässä pekonista jääneessä rasvassa. Valkosipuli-pekonirasvasta tarttuu aika hyvin makua, mutta lisäsin itse vielä lorauksen soijakastiketta. Siirrä kypsät broilerit pekonin sekaan.

kanapasta

3. Kuutioi sipuli ja paprika ja viipaloi sienet (on se tarkkaa... kunhan pienennät mukavan kokoisiksi paloiksi!).

kanapasta2

4. Laita pastavesi kiehumaan. Kuullota sipulia hetki ja kaada sitten pekonin ja broilerin sekaan. Anna sitten sienienkin oleskella jonkin aikaa pannulla ja lisää kasariin muiden kypsien ainesten joukkoon. Kuumenna paprikaa puolisen minuuttia pannulla ja lisää kasariin.

kanapasta3

5. Maista ja mausta.

kanapasta5

6. Kun pasta on kypsymässä, lisää kastikeainesten joukkoon sulatejuusto pieninä paloina ja sekoittele, kunnes juusto on sulanut. En laittanut itse ihan koko pakettia, mutta olisi sen voinut kokonaankin laittaa. Kastike jäi aika kuivaksi, joten purkillinen ruokakermaa olisi kyllä sopinut tähän paremmin kuin hyvin.

kanapasta4

7. Syö! Ensi kerralla pitää muistaa se ruokakerma, muuten tämä oli mun mielestä oikein hyvää (ja yllättävän helppoa).

Onko ruokapostaukset kivoja vai ihan plääh? Kertokaapa mielipiteenne kommentoimalla tai tykkäysnappulaa klikkaamalla (tai klikkaamatta jättämällä)! :-)

kanapasta6

12 comments:

  1. Haha, ite tein just eilen "kana"kastiketta (soijapaloista) ja aattelin että teen siitä ehkä postauksen :D Mutta siis mun mielestä ruokajutut on kyllä kivoja, saa inspistä omaan ruuanlaittoon!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oi, tee postaus! Oon jo pitkään halunnu tehdä jotain soijapala/rouhe-kokkailuja mut en oo vielä kertaakaan saanut aikaiseksi kokeilla :-D

      Delete
  2. tällaset ruokapostaukset on musta tosi kivoja (-: !

    ReplyDelete
  3. NAAAMMM!! ps. mun blogista löytyy paljon ruokajuttuja, jos kiinnostaapi ;)

    http://annalottajosefina.blogspot.fi/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Niiiinpä ;-) Uu miten kiva, miepä käyn kattoo!

      Delete
  4. Ihanalta näyttää, nams, tiedänki nyt mitä kokkaan huomenna lounaaks! Kiitti Saaruskainen :)
    Mvh Mirkku

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hih ihana Mirkku, hoppas det smakar :-)

      Delete
  5. Oh goodness, this looks delicious. Hope that google translator can help me so that I can cook this as soon as possible. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. :-) Feel free to ask me if there's something google can't translate!

      Delete
  6. Vielä lasillinen valkoviiniä! Mmmm ...

    ReplyDelete

▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲

▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲
(click image for original source)
All photos (unless stated otherwise) © Nipsulintu, please don't use them without my permission. ☮. Powered by Blogger.