23 July 2013

MINULLE KUULUU IHAN HYVÄÄ

DSC_8335 DSC_8256 Hei pitkästä aikaa! Viime postauksesta on jo harmittavan pitkä aika, mutta en ole ollut ylipäätään koneella yli viikkoon. Meillä on ollut remontin takia koti ihan sekaisin ja konekin jossain piilossa, mutta nyt tavarat ovat taas suunnilleen omilla paikoillaan. (Ekassa kuvassa on muuten ihana mysliaamianen mustikoilla ja vadelmilla, tuoreet marjat on kyllä yksi parhaista jutuista kesässä!)

Mulla on vielä puolitoista viikkoa lomaa jäljellä, ja sitten aloitan kesätyöt lipunmyyjänä. Viimeinen työpäivä mulla onkin sunnuntai, kun heti maanantaina syyskuun alussa alkaa opiskelut, joten kesäloma loppuu ihan oikeasti ensi viikolla. Kirjoitin myös ihan oikeasti ensin otsikoksi "vielä on kesää jäljellä", mutta tulin sitten järkiini... :-D Tajuttiin tuossa juuri äsken kaverin kanssa, ettei olla vielä kertaakaan tänä kesänä oltu piknikillä, mitä ihmettä?! Mökkeilemäänkään en ole kunnolla päässyt, pitää korjata nämä kaksi suurta puutetta mitä pikimmiten.

Lakkasin pari päivää sitten söpön glitteri-ranskiksen, voisin yrittää muistaa kuvata teille kynteni huomenna. Myös mun uusi täy-del-li-nen pitsipaita pitää ehdottomasti esitellä täällä, samoin kuin uusi päiväkirjani, oottakaapa vaan! Onko teillä jotain postaustoiveita? Pari kirjaakin olen ehtinyt lukea, voisin kertoa niistäkin mielipiteeni jos teitä kiinnostaa.

PS. Pistin tänään suuhuni ekat kunnon pillerit aknen hoitoon (roaccutan, isotretinoin actavis)!!!!! Kaikkien sivuvaikutustenkin pelossa oon tosi innoissani, kun sain vihdoinkin nämä lääkkeet. Toivottua aknepostaustakin tulossa syksyllä, kunhan jotain muutosta on tapahtunut.

PPS. Mitä teille kuuluu?

20 comments:

 1. Jop, kirjapostaukset ovat parhautta! :-)

  PPS. Tänne kuuluu hyvää ;)

  ReplyDelete
 2. Hei, tuli tosta aknesta mieleen.. Ite kärsin kans teinivuodet huonosta ihosta ja tuntu ettei mikään auttanut. Tuli testattua sekä marketin tökötit että ihotautilääkärin määräämät lääkeaineet. Ja voi kun vain olisin aikaisemmin tiennyt tai hokannut et ratkasu onkin paljon helpompi ja hellempi. Aloin juomaan tosi paljon vettä (2-4 litraa/pvä), vähensin rajusti maitotuotteiden käyttöä (ainoaksi jäi satunnaiset ruokakermat ja voi leivän päällä, kun aikaisemmin vedin Oltermannia pelkälteen sekä jogurttia joka päivä yms) sekä vähensin myös vehnää. Johan alkoi muutoksia näkymään! Niin ja iltaisin pesun jälkeen rasvasin ihoni kookosöljyllä (teen sitä edelleen) joka on ravitseva ja luonnostaan antiseptinen eli hyvä akneiholle :) Jos et ole noita konsteja käyttänyt niin suosittelen! Toivon niin että kenenkään ei tarvitsis käyttää mitään kamalia epäluonnollisia lääkkeitä ihonhoitoon, mutta kaikki ei välttämättä tuu edes ajatelleeks et mitä kaiken takana on.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos tosi paljon kommentista! :-) On ihan totta, että ruokavalio (ja muutenkin elämäntavat) vaikuttaa ihon kuntoon. Huippua, että sulla oikeanlaiset muutokset syömisissä on auttaneet! Tuosta kookosöljystä oon kuullut muualtakin paljon hyvää, pitäisi testata itsekin. Noita mulle nyt määrättyjä lääkkeitä määrätään (tai ainakin pitäisi määrätä) vain silloin, kun "muut tavanomaiset hoidot eivät ole tehonneet", oon siis aiemmin syönyt jo kolme antibioottikuuria aknen takia. Toivon tosiaan että nämä auttaisivat, mun olisi kamalan vaikea vähentää maitotuotteiden käyttöä... Kahden viimeisimmän antibioottikuurienkaan kanssa ei saanut pari tuntia lääkkeen ottamista ennen ja jälkeen nauttia maitotuotteita ja mua ärsytti niin paljon :-D Toivottavasti näistä vinkeistä on jollekin muulle apua, ja pitää kyllä itsekin testata, jos akne vielä tämänkin lääkekuurin jälkeen vaivaa!

   Delete
 3. Olen kans pohtinut tota roaa. Takerruin tuohon "vihdoinkin" -sanaan, oletko hakenut roaa ennenkin vai uskalsitko vasta nyt? Haluaisin ehkäpä sen, mutta luulen ettei ihoni ole niin paha että saisin.
  Muakin pelottaa ne sivuvaikutukset. Jotkut kuulostaa niin hurjilta ja "lopullisilta" :-(

  ReplyDelete
  Replies
  1. "Vihdoinkin" on siellä sen takia, kun tuon reseptin saamisessa oli ihme säätöä ja sekaannuksia :-D Se kun on vain viikon voimassa, ja sen piti tulla postissa, mutta ei tullutkaan, ja piti uusia se toisella lääkärillä jne...

   Kun tammikuussa menin ihotautilääkärille aknen takia, olin syönyt kolmen edellisen vuoden aikana kaksi antibioottikuuria aknen takia. Ne auttoivatkin, mutta tosiaan vain hetkellisesti, ja siksi lääkäri ehdotti mulle roaa (tai oikeastaan sen halvempaa versiota isotretinoin actavista, mulla on nyt yksi paketti roaa vain siksi, että tuo mulle määrätty oli just sillon apteekista loppunut) ennen kuin ehdin sitä itse pyytääkään. Sitä määrätään siis silloin, kun "muut tavanomaiset hoidot eivät ole tehonneet". Jos sulla siis ei ole vielä ollut mitään lääkkeitä aknen hoitoon, sulle määrätään luultavasti antibiootit. Ne kannattaakin mun mielestä ottaa, koska pelkästään ne voi auttaa joillakin pysyvästi :-) Vaikka kirjoitinkin, että sivuvaikutukset pelottaa, niin oikeasti mun mielestä lääkärin ammattitaidolla määräämiä lääkkeitä on turha pelätä. Roankin kanssa menetellään niin, että jos vaikka sivuvaikutukset olisi tosi pahat, niin muutetaan esimerkiksi annostusta. Mene ihmeessä ihotautilääkärille jos et ole vielä käynyt, siellä osataan kyllä valita sulle paras vaihtoehto :-) Ja lupaan kyllä kertoa enemmän tästä isotretinoiini-lääkkeestä, kun oon sitä jonkin aikaa syönyt!

   Delete
  2. Oon käyny ihotautilääkärillä ja saanut just antibiootit ja voiteen. Muttei auttanut, ehkä hetkellisesti muttei pitkäaikaisesti. Mun pitää pohtia tota ja koittaa vielä pärjätä ilman.

   Kiitos pitkästä ja kivasta vastauksesta :-) oot symppis!

   Delete
  3. Toivottavasti löytyy sulle sopiva ratkaisu!
   :-)

   Delete


 4. aivan upea blogi :)

  http://mariannejohanna.blogspot.fi/

  ReplyDelete
 5. Heei! Tsemppiä ton kuurin kanssa!

  Mulla on vähän samankaltainen aknetausta... Sain yläasteikäisenä muutamat antibioottikuurit, mutta ei niiden vaikutuksesta tapahtunut juuri minkäänlaista parannusta. Niiden jälkeen lääkäri määräsi tuon isotretinoinin. Muistan itsekin, että olin ihan kauhuissani kaikista sivuvaikutuksista, mutta ihan hyvin niistä sitten selvisi, ei hätää! :-) Itselläni pahimpia olivat kovat selkäkivut (lievästi ilmaistuna, en tahdo pelotella;)), ihottuma käsissä (omasta mielestäni aika pahakin, lääkäri ei kuitenkaan käskenyt lopettaa kuuria) sekä kuivat silmät ja huulet, mutta nekin kaikki helpottivat heti kun annostusta pienennettiin. Ei mitään kovin vakavaa tai pysyvää siis. :-)
  Mutta se lopputulos! Kyllä kuuri kannatti ja parannus vaikuttaa aika pysyvältä (omasta kuurista on aikaa noin 5 vuotta ja iho on edelleen hyvä) :-) Toivottavasti auttaa sullakin! Ja ilman kummempia haittavaikutuksia!!
  Kuulumisia odotellessa:-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos kommentista!! :-) Ihan huippua kuulla että sulla tuo kuuri on toiminut hyvin, toivottavasti mullakin jäisi sivuvaikutukset vähäisiksi... Mahdollisia selkäkipuja pelkäänkin ehkä eniten, kun on jo muutenkin jumit hartiat ja niska! Kerron kyllä sitten kuurin edetessä omistakin kokemuksistani :-)

   Delete
 6. Oi, nauti vielä lomasta!! :)

  http://reetta-s.blogspot.fi

  ReplyDelete
 7. Heei, saanko siirtää kommenttini edellisestä postauksesta tänne kun epätoivosesti tarvitsisin vastausta siihen vaikken enää ees muista mitä sinne kirjotin. Tai sittenkin voisitko käydä lukasemassa ja vastailemassa, tekisit mun päivän :) ♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ääk, se on päässyt vahingossa unohtumaan!! Nyt kävin vastaamassa :-)

   Delete
 8. Mäkin söin roaccutania tuossa viisi(?) vuotta sitten kun mikään muu ei auttanut vuosia kestäneeseen akneen, ja nyt tosiaan viisi näpytöntä vuotta takana, eikä sivuvaikutuksia ollut mitään muuta kuin kuivat huulet. :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oii mahtavaa! Oot selvinny tosi vähillä sivuvaikutuksilla, toivottavasti tää toimisi mullakin hyvin :-)

   Delete

▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲

▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲
(click image for original source)
All photos (unless stated otherwise) © Nipsulintu, please don't use them without my permission. ☮. Powered by Blogger.