7 October 2013

MAANANTAINI KUVINA

Pidin tänään vapaapäivän tarkoituksenani tehdä rästissä olevia juttuja ja päästä takaisin kärryille esimerkiksi venäjän opinnoissa. Tässäpä näette, miten hyvin onnistuin! Mun mielestä näitä päivä kuvina -postauksia on tosi kivaa tehdä, mutta onko näitä kivaa lukea? 

Heräsin yhdentoista jälkeen ja makoilin vielä jonkin aikaa sängyssä kännykällä facebookia selaten, ennen kuin jaksoin nousta. Vitsi että muuten tykkään tästä mun valoisasta huoneesta, tää tuntuu jo nyt niin omalta.


Aamupalaksi söin kaurapuuroa voisilmällä, nam.


Myös mun kämppis Ida oli kotona, ja istuskeltiinkin ainakin kaksi tuntia keittiönpöydän ääressä, syötiin aamiaisiamme ja keksejä (mulla jäi kauheasti keksejä yli lauantailta, kun oli sukulaisia käymässä :-D), selailtiin meidän ensimmäistä kotiin kannettua Hesaria ja keskusteltiin vaikka mistä.


Saatiin hyvä idea testata maantuntemuksen taitojamme ja yritettiin sijoittaa Suomen sääkartalle niin monta kaupunkia, kuin osataan. Eihän siellä kaikki ihan kohdilleen menneet, huomattiin sitten netistä luntatessamme... :-D


Kolmen maissa saatiin vihdoin aikaiseksi lähteä kauppaan. Ulkona oli niin nättiä!


Ekana käytiin Punnitse & Säästä:ssä, koska Ida halusi tuota (niin hyvääää) teetä.


Parsakaalin punnitseminen oli vissiin tosi hauskaa mun mielestä :-D Ja ei mun kauppalistat aina ole tuollaisia terveellisiä, joskus meen kauppaan ostamaan vaikka pelkästään vanukasta... Oon muuten mukana lihattomassa lokakuussa, onko joku teistäkin?


Tässä näkyy vielä, mitä lopulta ostin.
 
Kotiin tultuani söin välipalaksi pari voileipää ja tein vähän opiskelujuttuja.
 
Me ei todellakaan olla menossa enää kirjan ekassa kappaleessa, mutta en oo oppinut vielä sitäkään...
 
Jossain vaiheessa iltaa siirryin sitten tekemään ruokaa. Löysin Yhteishyvän ruoka-liitteestä hyvältä kuulostavan kasviscurry-ohjeen ja tein siis sitä, vähän varioiden.


Lopputuloksesta tuli yllättävän hyvää! Onneksi, koska sitä riittää nyt kahdelle seuraavallekin päivälle. Nyt oon istunut taas melkein kaksi tuntia koneella ja tehnyt tätä postausta, yritän vielä saada tehtyä vähän noita venäjän juttuja ja mennä sitten edes joten kuten ajoissa nukkumaan. 

Kivaa alkavaa viikkoa! :-)

27 comments:

 1. Oi ootpa saanu paljon aikaseks! Vapaapäivät jää mullä aina vähän loikoiluksi.. :D Mutta joo mäki oon lihattomassa lokakuussa mukana, muuten ei oo yhtää hankalaa, vaan tosi kivaa, mutta koulussa vähän harmittaa jos on jotain ylihyvää eikä kasvisvaihtoehto houkuttele! :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha enkä oo, ainakaa mitään kovin hyödyllistä :-D Joo oon itekin ihan innolla mukana lihattomassa lokakuussa, tosin Ikeassa perjantaina teki vähääään mieli niitä lihapullia...!

   Delete
  2. Niin, no mä tuskin oppikirjaa vapaapäivänä avaan vaikka olis tarkotus! x) Ja vaikka aina bongailen ihania reseptejä, niin en koskaan jaksa/ei oo aikaa niitä toteuttaa. Mutta ehkä nyt tän lihattoman lokakuun seurauksena innostuis uusia kasvisruokia kokeilemaan!! :)

   Delete
 2. Kyllä mää ainaki aina nautin näistä sun päivä kuvina -postauksistas! Lukisin tällasia niiiiin mielelläni vaikka joka päivä :- D

  ReplyDelete
 3. Näitä on superkiva lukea :-) Varsinkin kun kuvaktin ovat niin kivoja niin oioi, ehdottomasti oodi tälläisille postauksille :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voii kiitos, onpa kiva kuulla! :-)

   Delete
 4. näitä on niin kiva lukea! tykkään kovasti :) en ole mukana lihattomassa, mutta olen ihan normaalistikin maidoton joten suosittelen oatlyn kaurajugurttia sitruksen makuisena. om. Ei kyllä sovi opiskelijabudjettiin, mutta maista ihmeessä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oi, kuulostaa hyvältä! Pitää ehkä testata...

   Delete
 5. Voi miten kiva postaus! :) Näitä on ilo katella/lukea.

  ReplyDelete
 6. Tee koko talosta kuvapostaus, sitä olisi kiva kattella :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos ehdotuksesta! Voisin mie ainakin tuota keittiötä joskus kuvata :-D

   Delete
 7. ihan sika kiva postaus!!! Ja siis missä nykyään asut ja opiskelet?:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jee kiitos!! Asun Joensuussa ja opiskelen ruotsia :-)

   Delete
 8. nam, hyvännäköstä ruokaa!:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oli helppoo ja hyvää! Kannattaa kokeilla :-)

   Delete
 9. Moikka! Löysin blogisi eilen ja heti oli pakko selata sitä sivukaupalla. Otat niin kauniita kuvia ja kirjoitat ihanan arkisista ja samaistuttavista asioista. Takuulla palaan tänne jatkossakin!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi miten ihanasti sanottu, kiitos! :-) ♥

   Delete
 10. Kyllä, venäjän kieli on vaikeaa! Mutta, kun olen avannut Suomen kielen oppikirjan, ajattelin en voi koskaan oppia sitä.
  Mutta minä kirjoitan! Mutta teen virheitä))
  Erittäin hyviä kuvia ruokaa! Jos minulla oli ruoanlehden toimittaja, niin jo tarjosin sopimusta sinulle.
  Lahjakas kuvat!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niin, suomi on varmasti vielä vaikeampaa kuin venäjä :-D Pitää vain jaksaa harjoitella, sinä ainakin kirjoitat jo tosi hyvin suomeksi! Ja kiitos :-)

   Delete
 11. Haluaisitko tehdä postauksen roasta? :)

  ReplyDelete
 12. A friend send me a link to your blog and I love it!!!! You have a new follower. Please take a look at mine at http://whatthabiwears.com, i'd appreciate your feedback:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thank you! I'll take a look at yours :-)

   Delete

▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲

▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲
(click image for original source)
All photos (unless stated otherwise) © Nipsulintu, please don't use them without my permission. ☮. Powered by Blogger.