9 January 2015

Helppo tofu-vokki


Syön vokkia usein, koska se on niin hyvää, helppoa ja nopeeta valmistaa ja vielä terveellistäkin. Turvauduin koko syksyn kaupan pakastealtaan vokkivihanneksiin, mutta eilen jaksoin pitkästä aikaa pilkkoa ihan itse tuoreet vihannekseni parsakaalia ja sokeriherneitä lukuunottamatta, joita mulla sattui olemaan pakastimessa. Vokkiin sopii monet vihannekset ja kasvikset, mun vokissa oli tällä kertaa porkkanaa, paprikaa, punasipulia ja valkosipulia sekä pakasteparsakaalia ja -sokeriherneitä. Ensi kerralla aion kokeilla lehtikaalia ja sekoittaa kasvisten sekaan tofun sijasta sieniä. Kokeilin myös ensimmäistä kertaa Citymarketista löytämääni valmista wok-kastiketta, oli hyvää! Suosittelen.

Kuvassa näkyvä vokki valmistuu näin:

  1. Suikaloi kasvikset ja kuutioi tofu. 
  2. Ruskista ensin tofu kuumalla pannulla pienessä määrässä rasvaa ja siirrä sivuun. Jos käytät maustamatonta tofua, kuten minä, mausta se esim. valkosipulilla ja soijakastikkeella (edit: tai vilkaise tämän postauksen kommenttiboksia, kiitos herkullisen kuuloisista maustevinkeistä!). 
  3. Heitä seuraavaksi pannulle pienen öljylorauksen kera porkkanat, ne kypsyvät hitaiten. Minuutin-parin päästä voit lisätä sekaan pakasteet, paprikan ja sipulit. Minun vokistani tuli tällä kertaa vähän ylikypsää, vihannesten ei ole tarkoitus olla löllöjä vaan vähän rapsakoita.
  4. Maista ja mausta esim. soija-, kala-, osteri- ja/tai sweet chili -kastikkeilla tai valmiilla wok-kastikkeella. Kannattaa muuten muistaa tarkistaa kastikkeiden suolapitoisuus, monet ovat niin suolaisia ettei suolaa tarvitse erikseen lisätä. 
  5. Syö nuudelien tai riisin kanssa. Hyvää ruokahalua!

Jos teillä on omia helppoja ruokabravuureja tai vokkivinkkejä (esim. miten marinoida tofu itse ilman että siitä tulee syömäkelvottoman pahaa?? :-D) niin otan niitä mielelläni vastaan kommenttiboksissa! Olisi kivaa saada vaihtelua tähänkin ruokaan.

10 comments:

  1. kuulostaa hyvältä tuo wokki, testiin menee! ite oon tofua marinoinu ihan peruskastiketta varten nii en wokkiin sopivist niinkää tiedä, mut kastikkeessa käytän currytahnaa ja hunajaa niin tofusta tulee oikein bueno :-)

    ReplyDelete
  2. nami, tätä täytyy kyllä ehdottomasti testata :P mä oon kans joskus tehnyt jotain tosi hyvää wokkia, johon muistaakseni kuului hyvä marinadi tofulle. voi hitsi, en kuollaksenikaan muista mitä siinä marinadissa oli! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. äh voi ei! :-D pitänee vaan kokeilemalla yrittää löytää se täydellinen marinadi.

      Delete
  3. Vinkki tofun käyttöön: tofu kannattaa pilkkomisen jälkeen painella kuivaksi talouspaperin tai puhtaan nukkaamattoman pyyhkeen avulla, mausteet tarttuu paaaaljon paremmin sitten :) Ite tykkään marinoida tofupaloja maustetahnojen ja inkiväärin ja sitruunamehun kanssa. Yleensä vähintään tunnin annan olla, mut yön yli on paras. Kannattaa piipahtaa etnisissä ruokakaupoissa, niistä saa vahvempia tahnoja kuin normaaleista ruokakaupoista (Pirkka- tai Blue Dragon -yritelmät...) Curry-tahnat rules!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oi, kiitos paljon vinkeistä!! Kuulostaa hyvältä :-)

      Delete
  4. Nam, näyttääpä herkulta! <3_<3 Mitä tofua muuten käytät?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aika usein ostan Alpron luomutofua! Lähinnä siksi kun se maksaa mun lähikaupassa alle 2 euroa :-D

      Delete
  5. Kun paistaa tofua, niin kantsii heittää sekaan maapähkinävoita, se antaa todella hyvin makua! :)

    ReplyDelete

▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲

▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲
(click image for original source)
All photos (unless stated otherwise) © Nipsulintu, please don't use them without my permission. ☮. Powered by Blogger.