13 February 2015

Tammi- ja helmikuvia

Tammikuussa ulkona oli ihan käsittämättömän nättiä, enkä voinut kiireessäkään olla pysähtelemättä ikuistamaan lumisia puita. Myöhästyin noiden kuvien takia luennolta, heh. Oon tehnyt myös muuta ruokaa kuin vokkia! Ekassa kuvassa on herkkusalaatti ja tokassa tofu-pinaattikastike pastan ja salaatin kanssa.
Tämän bongasin matkalla kauppaan, kuinka söpö!
Viiniä nautiskelin tammikuussa ravintolareissulla perheen kanssa, eikö olekin upea puupöytä? Selfie oli otettava, kun olin kerrankin täydessä tällingissä haalaribileitä varten. Alla vielä jonkun aamun hesari, kahvi ja kiivi. Kokeilin tänään ekaa kertaa soijamaitoa kahvissa, maistui yllättävän ookoolta. Onko teillä kokemusta maidon korvikkeista kahvissa, mikä maistuu parhaalta? Niin, ja jos nämä kännykkäräpsyt kiinnostaa, niin miut löytää myös instagramista nimellä @saaralintu!

11 comments:

  1. Mää korvaan maidon kaurajuomalla :). Tuokin on kyllä niin makuasia mistä tykkää ja mistä ei, mää en voi käyttää maitoa, joten oon jo niin tottunu tuohon kahvi+kaurajuoma-yhdistelmään että en osaa oikeen ees aatella mille muulle se voisikaan maistua. Mutta tuossakin on tosi paljon eroja: jos vaihdan eri merkkiseen kaurajuomaan, maku on kamala! :D Soijamaidollakin oon joskus testannu ja sekin on ollu ihan hyvää, mutta vaniljasoijajuoma taas ei maistunu mulle ollenkaan, vaikka monet muut sitä hehkuttaa, oli mun mielestä aivan liian makeaa. Jos ei oo pakko vaihtaa maitoa pois niin ei varmaan kannata vaihtaa ellei sitten ole siirtymässä vegaaniksi jne, mutta testailemalla ja totuttamalla nuo maitokorvikkeetkin kyllä maistuu kahvissa hyvältä :).

    ReplyDelete
    Replies
    1. kiitos paljon vinkistä! :-) Minkä merkkistä kauramaitoa käytät? Kokeilin oatlyn versiota kahvissa ja siitä en tykännyt kyllä yhtään :-D

      Delete
  2. En tiiä myydäänkö suomessa alpro soyan hasselpähkinämaitoa, mutta siitä tulee luksusvibat aamukahviin! Mantelimaito on kans aika buenoa :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kyllä onneksi myydään!!<3 Sitä meinasin itsekin suositella kahvin kanssa, namnammmm

      Delete
    2. Oiii hasselpähkinämaito menee kokeiluun pikimmiten! Kiitos vinkistä :-)

      Delete
  3. Onko tofupinaattikastikkeelle reseptiä?
    Mä käytän kauramaitoa melkein kaikkeen. Se on parasta ja musta lähimpänä lehmänmaitoa (leipomuksissa tms).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Keksin tofupinaattikastikkeen päästäni sitä tehdessä ja määristä en osaa sanoa, mutta suunnilleen näin sen tein:
      - kuullota pannulla sipuli- ja valkosipulisilppua ja paista tofukuutioita niin, että saavat vähän väriä
      - lisää (soija)kerma, pinaatti (käytin pakastepinaattia) ja reilusti oman maun mukaisia mausteita, mie käytin muistaakseni mm. soijakastiketta, currya, valkosipulia, yrttejä ja pippuria.
      :-)

      Delete
  4. maidon korvikkeet on mun lemppareita - normi rasvattoman kanssa kahvi maistuu nykyään mun suuhun ihan mauttomalta! alpron vaniljasoija on kuin karkkia pelkältään (nam), mantelimaito ja normisoija ehkä silti suosikit kahvin kanssa. kauramaito sen sijaan jostain syystä aina erottuu mulla inhottavati kahvista, vaikka muuten hyvää onkin :-/
    tofupinaattikastikkeen resepti kiinnostais muakin! :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uuu kiitos paljon vinkeistä! Tofupinaattikastikkeen suurpiirteinen ohje on nyt ylemmässä kommentissa :-)

      Delete
  5. Kuvat kauniista hetkistä on ehdottomasti hyvä syy myöhästyä luennolta!

    ReplyDelete

▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲

▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲
(click image for original source)
All photos (unless stated otherwise) © Nipsulintu, please don't use them without my permission. ☮. Powered by Blogger.