14 March 2016

Helppo kasvispastavuoka

Mun teki perjantaina mieli jotain pastamättöä, joten päädyin tekemään juustoisen kasvispastavuuan uunissa. Tämä ei ole mikään varsinainen resepti, koska oon niin hosuli ruuanlaittaja. En siis osaa sanoa mitään tarkkoja määriä tai kypsennysaikoja, kun tein kaiken mutu-tuntumalla. Kokeilemalla oppii, ja tästä ainakin tuli herkullista! Ja kommentoikaa ehdottomasti, jos keksitte tähän jotain parannusvinkkejä!

Mie käytin seuraavanlaisia aineksia:

  • kasviksia (miulla oli munakoisoa, paprikaa ja pari säälittävää parsakaalin palaa pakastimesta)
  • sipuli + valkosipulia ainakin yksi kynsi
  • pastaa (miulla oli noin puolet ja puolet normipastaa ja papupastaa, jossa on paljon proteiinia)
  • ruokakermaa (käytin kaura-ruokakermavalmistetta)
  • juustoraastetta 
  • mausteita (esim. soijakastike, erilaiset yrtit, pippuri, valkosipuli, kasvisliemikuutio...)
Olisi hauskaa kokeilla tehdä tämä vegaanisena, koska ainakin nuo kaurakermavalmisteet on herkullisia. Mulla ei kuitenkaan ollut vegaanista juustoa, ensi kerralla sit testaan sellaista tässä. Jos teillä on vinkkejä hyvistä kasvisperäisistä "juustoista", niin saa vinkata! :-)
Ihan ensimmäisenä laita reilusti vettä kiehumaan pastaa varten. Sillä aikaa kun pasta keittyy, pilko kasvikset ja sipulit. Kaada pastavesi pois, kun pasta on melkein kypsää.
Paista kasviksia ja sipuleita pannulla 5-10 minuuttia. Mie lirautin ekana pannulle vähän oliiviöljyä ja soijakastiketta.
Lisää joukkoon ainakin puoli purkkia (noin 1 dl) kermaa. Käytin tällä kertaa tuollaista sipulin makuista kauraruokakermaa. En ole enää pitkiin aikoihin ostanut tavallista ruokakermaa, koska mun mielestä nuo kauraversiot toimii ihan samalla tavalla. Tässä vaiheessa lisää myös reilulla kädellä mausteita. Mie tein sen virheen, että maustoin liian varovasti. Pastaa tuli kuitenkin enemmän kuin kasviksia, joten se laimentaa makua jonkin verran.
Sitten vain isoon uunivuokaan sekaisin pastaa ja kasviksia. Miulla oli tuollaista koskenlaskijamurua, jota laitoin koko pussillisen. Kaadoin pastat ja kasvikset kahdessa erässä niin, että väliin tuli kerros tuota koskenlaskijaa. Pinnalle vielä mozzarellaa. Kypsennä uunissa 200 asteessa parisenkymmentä minuuttia tai kunnes pinnalla oleva juusto näyttää nätisti ruskistuneelta. Nauti!

Kiinnostaako ruokajutut? Klikkaa tykkäysnappulaa tai jätä kommentti, niin tiiän raportoida jatkossakin näitä miun kokkailuja :-)

8 comments:

  1. Ruokajutut on parhaita eli näitä lisää!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jee kiva kuulla! Pidän mielessä >:-)

      Delete
  2. Saisko sin blogista mobiiliversioo, olis kivempi lukee puhelimella :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hyvä kun sanoit, asia on työn alla! :-D

      Delete
  3. Tein tänään tätä ja kyllä maistuu! Laitoin tuoretta parsakaalia, paprikaa, sipulia ja herkkusieniä. Kermana oli maustettu paahdettu paprika. Paljon mustapippuria ja teelusikallinen suolaa. Pastana käytin tomaatti -chilipastaa ja texmexjuustoraastetta. Tuli potkua! 😊

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oooo kuulostaa herkulta! Pitää itekin kokeilla tuunata tuota :-)

      Delete
  4. Nam ihan sairaan hyvännäköinen ruoka, ja varmasti myös on hyvää! Pakko laittaa kokeiluun :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Joo ja helppo!! Kantsii kokeilla :-)

      Delete

▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲

▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲
(click image for original source)
All photos (unless stated otherwise) © Nipsulintu, please don't use them without my permission. ☮. Powered by Blogger.