24 September 2016

Nyhtökaura-bataatticurry (vegan)

Sain viiiihdoin käsiini nyhtökauraa! Kokkailtiin siitä kämppiksen kanssa curry, ja siitä tuli niin hyvä, että tää on pakko jakaa teillekin. Ruoka olisi toisella currytahnalla/-tuotteella vegaaninen (kuvassa näkyvä currytahna sisältää katkarapua) ja tämä maistuu takuulla myös sekaaneille ;-) Tästä riittää ainakin kuudelle syöjälle. Me käytettiin seuraavia aineksia:

  • paketti nyhtökauraa (kaffirlime-seesaminsiemen-inkivääri)
  • 1 bataatti
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 chili
  • tölkki kookosmaitoa (400 ml)
  • n. 3 rkl keltaista currytahnaa
  • mausteita, mm. kanelia ja tandoorimaustetta
  • limen mehua (lime unohtui kuvasta!)

Aloita pilkkomalla sipulit, bataatti ja chili. Me jätettiin chilistä siemenet pois, mutta jos tykkäät tulisesta ruuasta, käytä siemenetkin ruokaan.

Kuumenna loraus öljyä ja pari ruokalusikallista currytahnaa kattilassa ja lisää sipulit.

Kun sipulit ovat saaneet hetken aikaa kuullottua, lisää bataatit sekä chili ja sekoita.

Lisää seuraavaksi kookosmaito (ja tarvittaessa vähän vettä) ja jätä koko homma hautumaan 10-20 minuutiksi bataattipalojen koosta riippuen. Tässä vaiheessa kannattaa laittaa myös riisit kiehumaan (me käytettiin basmatiriisiä).

Kun bataatit ovat kypsiä, tarkista maku ja lisää mausteita ja/tai currytahnaa oman maun mukaan. Purista sekaan limeviipaleesta reilusti mehua. Lisää viimeisenä nyhtökaura ja tarkista jälleen maku. Tämä maustettu nyhtökaura mitä käytettiin oli tosi mietoa eikä muuttanut mausteisen kastikkeen makua juuri ollenkaan.

Voilà! Nauti riisin kanssa.

Ahh, tulee nälkä näitä kuvia katsoessa! Vaikkei lopputulos ole mikään ihmeellisen näköinen, niin täytyy sanoa, että tää on parasta ruokaa mitä oon pitkään aikaan tehnyt! Jos kokeilette tätä, niin kertokaa ihmeessä miten maistui. Ja kaikki tuunausvinkit on ehdottomasti tervetulleita, tätähän voisi varioida vaikka miten... :-)

11 comments:

  1. oi vitsi, todellakin kokeilisin jos saisin jostain nyhtökauraa käsiini!! siis ihan mahdoton tehtävä tuntuu olevan :'D tää resepti vaikuttaa ihan taivaalliselta, joten lisään kirjanmerkkeihin odottelemaan ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Joo mekin saatiin siis kaverilta viesti, että olkaa nopeita, NYT sitä nyhtökauraa on kaupassa :-Dd tosiaan ainakin Joensuussa kai perjantai-iltaisin saapuu nyhtökauraa k-kauppoihin (keskustassa?) Ja prismaan lauantaiaamuna :-)

      Delete
  2. Pakko muistaa tää resepti seuraavan kerran kun kokkailen poikaystävälle, meillä on pieni "projekti" käynnissä ja etsitään kummallekin (tai sanottaisko hänellekin, itse kun oon kasvissyöjä) maistuvia vegereseptejä! Tää vaikuttaa just täydelliseltä seuraavaan ruokakokeiluun :-) Kiitos tästä postauksesta siis!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiva kuulla! Miekin etsin koko ajan uusia ja helppoja vegereseptejä, yritän muistaa täälläkin jakaa aina kun totean jonkun hyväksi :-)

      Delete
  3. Mistä löysit nyhtökauraa? Vähän sama homma kuin aiemmalla kommentoijalla, et ei meinaa löytyä mistään...

    ReplyDelete
    Replies
    1. K-marketista Joensuun keskustasta, ainakin täällä nyhtökauraa tulee k-kauppoihin perjantai-iltana ja Prismaan lauantaiaamuna :-)

      Delete
  4. Mainion kuuloinen resepti! Olethan tietoinen että tuo Pirkan keltainen currytahna sisältää katkarapua eikä näin ollen ole vegaaninen? :) Mutta siitä huolimatta loistava idea käyttää nyhtistä curryyn!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oho!! Kiitos hyvästä huomiosta, korjasin tuon reseptiin :-)

      Delete
  5. NAM! :P Voisin kokeilla tätä härkiksellä, koska sitä löytää vähemmällä etsimisellä kuin nyhtistä :D

    ReplyDelete
  6. Oi namiii tää kuulostaa niin hyvältä! Kokeilen kyllä pikemmiten kun Suomen kamaralle taas astun, toivottavasti silloin jo ois vähän vakiintuneempaa kalustoa kaupan hyllyillä tuo nyhtökaura. Itekin oon nyt tosi innostunu vegekokkailuista, ihan huomaamatta tullut jätettyä liha arkisissa valinnoissa hyvin vähälle. Joten inspista kaivataan - tällä hetkellä mun lähes kaikki ateriat rakentuu kikherneiden ympärille, oon aivan hulluna niihin!

    Terkuin kurkku ;-)

    ReplyDelete
  7. Kiitos oli oikein maukasta!! Kokeilin ekaa kertaa nyhtistä ja bataatinkin olen vasta löytänyt vähän tyttäreni (13 v) innoittamana :D Ensi kerralla lisään varmaan cashewpähkinää päälle. Bataatti olisi voinut mulla olla ehkä hieman lyhyenmän ajan, menee helposti mössöksi. Mutta nam! T. Aloitteleva vegekokkailija

    ReplyDelete

▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲

▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲
(click image for original source)
All photos (unless stated otherwise) © Nipsulintu, please don't use them without my permission. ☮. Powered by Blogger.